Vissza

Cad/Cam

Az utóbbi évek technológiai fejlesztéseinek talán legjelentősebb lépése az ún. CAD/CAM rendszerek (computer aided design/computer aided manufacturing vagyis számítógép segítségével megtervezett/ számítógép segítségével elkészített) megjelenése a fogászatban.
CAD

Lényege, hogy a preparált fogakról vett lenyomat alapján készülő minta adatait egy speciális szkenner (Medit) letapogatja, és a számítógépben rögzíti. Majd megkezdődik a fogpótlás megtervezése a 3 dimenziós forgatási lehetőséget nyújtó tervezőprogramon ( Exocad)  Az Exocad az alapja számos ma forgalomba lévő tervezőprogramnak. A mai „modern” fogászat talán legnagyobb vívmánya, hogy a fogtechnikus vagy fogorvos, a beszkennelt minta és harapás után egy számítógépen tervez. Ez merőben új feladat elé helyezi a fogtechnikust-, fogorvost, ami nem elsősorban a számítástechnikai tudást helyezi előtérbe, hanem a sok éves fogtechnikai tapasztalat dominál. A fogpótlás megtervezése után az Exocad tervezőprogram egy un. STL-fájlt generál, amit aztán elküldhetünk egy cirkon és fémek megmunkálásra szakosodott frézközpontnak.
01

JELLEMZŐK


1. Ikerkamerás technológia 
A Dentnex két kamerával rögzíti az adatokat. Ezért az általa kapott adatok sokkal pontosabbak, mint más szkennerek adatai, amelyek egyetlen kamerával dolgoznak.

2. Szkennelés fehér fénnyel
A fehér fényes szkennelési technológia segítségével a felhasználó sokkal tisztább adatokat kap, mint a hagyományos lézeres típussal. A funkció tisztább (zajmentes) 3 dimenziós adatokat eredményez.

3. Mélyszkennelés
A Dentnex kamerái közötti szög éles, ezért az olyan bonyolult modellek esetében is biztosítani tudja a látóvonalat, mint a lenyomatok.

4. Éles határvonalak
A szkenner nagyfelbontású kamerákkal dolgozik, és kifejezetten az éles határvonalak optimális mérésére tervezték.

5. Változtatható szkennelési méret
Az olyan kisméretű modellek esetében, mint az inlay-ek, onlay-ek és implantátumok, megválasztható a legmegfelelőbb szkennelési terület.

6. Kompakt méret
212 × 340 × 449 mm-es befoglaló méretével a legideálisabb szkenner olyan laboratóriumokban is, ahol szűkös a hely.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Befoglaló méretek (Sz × Ma × Mé) 212 × 340 × 449 mm
Súly 12,5 kg
A kamera felbontása 1,4 megapixel
Pontosság ± 0,01 mm
Szkennelési idő Egyetlen fog: 1–2 perc | Teljes fogív: 3–4 perc
Forgatási rendszer 2 tengelyes mozgás (kétirányú forgatás)
3. lenyomat tengely elérhető
Fényforrás LED (30 000 óra)
Csatolófelület USB 2.0