Gen-OS Lamina Apatos Gel 40 Putty mp3 Vissza

Gel 40

Származási szövet   Heterológ szivacsos-cortikális csontkeverék
Szöveti kollagén   Megtartva
Fizikai megjelenés   I. és III. típusú kollagén gél 60% csontkeverékkel
Összetétel   60% granulált keverék, 40% kollagén gél
Granulometria   ≤ 300 µm
Újra terhelhetőség   Kb. 4 hónap
Csomagolás   1 FECSKENDŐ 0.5 köbcentiméter – 3 FECSKENDŐ 0.5 köbcentiméter

Jellemzők
Egyedi Tecnoss eljárással készült kollagén mátrix (I. és II. típus), mely 60% mikronizált heterológ csontot tartalmaz (szemcsenagyság ≤ 300 µm) 
A termék 30° C alatti hőmérsékleten gél állagú; magasabb hőmérsékleten a viszkozitása csökken, így a Gel 40 vízoldékony és/vagy zsíroldékony gyógyszerekbe keverhető. 
Kollagén összetételének köszönhetően a Gel 40 segíti az elsődleges véralvadás kialakulását, valamint a javító és regeneráló sejtek áramlását; továbbá, a kortikális-szivacsos alkotóelem lehetővé teszi a szükséges váz-funkciót. A Gel 40 termék kollagén gél összetevője gyorsan és teljes mértékben felszívódik; kivételes vérzéscsillapító, eutróf és hegesítő hatással rendelkezik. Ez a lipofília leginkább az olaj és linol sorozatok (ahova az Omega 3 is tartozik) többszörösen telítettlen zsírsavai egy részének köszönhető, amely közvetlenül az alapanyagból származnak. Az efféle összetevők értékes antioxidáns hatással vannak a szabadgyökökre, és ezáltal segítik a szövet regenerációt.

Regenerációs eljárások 
A Gel 40 különleges viszkozitása és sűrűsége segíti a termék felhasználóját a használat során ragasztószerű tartást is biztosítva. Amennyiben a viszkozitás túlzott mértékű, néhány csepp steril langyos sóoldat hozzáadása szükséges, majd jól össze kell keverni az oldatot, hogy a megfelelő sűrűséget érjük el. A Gel 40 a beültetési helyre behelyezve vérrel keveredik, ezáltal segíti a gyors és teljes elsődleges véralvadás kialakulását. Egy biopsia része, mely újonnan keletkezett csontot mutat a Gel 40-el történő kezelést követően. 

A biopsiákat 5 héttel egy nyúlnak a felső állcsontjába való helyezését követően végezték el. Htx-eosin. 20-szoros nagyítás. 

Dr. Ulf Nannmark, Göteborgi Egyetem (Svédország) szívességéből. 

Termék lista
KÓD   CSOMAGOLÁS   LEÍRÁS   EREDETI CSONT  
05GEL40S   1 FECSKENDŐ    BONE GEL 0.5 cc   sertés 
15GEL40S   3 FECSKENDŐ    BONE GEL 3 x 0.5 cc   sertés