Gen-OS Lamina Apatos Gel 40 Putty mp3 Vissza

Gen-OS

Származási szövet   Szivacsos-kortikális heterológ csontkeverék
Szöveti kollagén   Megőrizve
Fizikai megjelenés   a granulátumok enyhén röntgenárnyékot adók
Összetétel   100% granulált keverék
Granulometria   250-1000 mikron
Újra terhelhetőség   4/5 hónap, a beültetési terület jellemzőitől függően
Csomagolás   0.25 gr/üvegcse – 0.5 gr/üvegcse – 1.0 gr/üvegcse – 2.0 gr/üvegcse

Jellemzők
Az autológ csont természetes másolataként a Gen-Os megtartja ugyanazokat a belső struktúrákat (mátrix és porózus megjelenési forma) és magas oszteokonduktív jellemzővel rendelkezik. Ez a termék biokompatibilis és biológiailag hozzáférhető, amint azt az ISO 10993 módszer szerint a Torinói Egyetemen lefolytatott vizsgálatok is kimutatták. A Gen-Os egy fokozatosan felszívódó termék, mely segít a csontújraképződésben azzal, hogy megtartja az eredeti graft formát és nagyságot (oszteokonduktív tulajdonság). Továbbá, kollagén tartalmának köszönhetően, a termék megkönnyíti a véralvadást és a javító és a regeneráló sejtek későbbi szaporodását, elősegítve ezzel a hiányzó csont teljes gyógyulását. A rendkívüli “hidrofíliája” következtében ez a termék szállítóanyaga lehet a kiválasztott gyógyszeres kezeléseknek és gyógyszereknek. A kép a csontképződést mutatja a kollagénezett sertés csont granulátumokon (OsteoBiol Gen-Os) nyúlba történő beültetést követő 2 hét elteltével. A bal alsó és jobb alsó sarokban granulátumok láthatók. Ezek a granulátumok újonnan képződött csonttal vannak bevonva és osteoblaszt réteggel veszi körül ezeket. A frissen képződött csontban a lacuna-ban oszteociták láthatók. Az oszteoblasztikus gyűrűhöz közel tápláló mikro erek és egy venula látható. Hematoxilin-eozin festés. 40-szeres nagyítás (Dr. U. Nannmark és Dr. L. Sennerby, Göteborgi Egyetem, Svédország, szívességéből.)

Regenerációs eljárások 
A Gen-Os terméket mindig hidrálni kell, és alaposan össze kell keverni pár csepp steril fiziológiás oldattal, hogy a kollagén mátrixa aktiválódjon, és adhezivitása fokozódjon. A termék összekeverhető OsteoBiol Gel 0-val vagy a beteg vérével. Szükség esetén összekeverhető a műtéthez kiválasztott gyógyszerrel.

Előnyei
A Gen-Os térfogata 50%-al nő steril sóoldattal történő hidrálást követően: minden egyes granulátumban lévő hidrált kollagén is érzékelhetően növeli a bioanyag adhezivitását.

Termék lista
KÓD   CSOMAGOLÁS   LEÍRÁS   EREDETI CSONT  
M1005FS   1 üvegcse   szárított granulátumok 0.5 gr   sertés 
M1010FS   1 üvegcse   szárított granulátumok 1.0 gr   sertés 
M1020FS   1 üvegcse   szárított granulátumok 2.0 gr   sertés 
M1052FS   1 üvegcse   szárított granulátumok 0.25 gr   sertés