Gen-OS Lamina Apatos Gel 40 Putty mp3 Vissza

Putty

Származási szövet   Szivacsos-cortikális sertés csont keverék
Szöveti kollagén   Megőrizve
Fizikai megjelenés   Képlékeny összetételű csontpaszta, mely kollagén gélből és 80% mikronizált sertés csont keverékből áll
Összetétel   80% granulált keverék, 20% kollagén gél
Granulometria   ≤ 300 µm
Újra terhelhetőség   Kb. 4 hónap
Csomagolás   1 FECSKENDŐ 0.5 köbcentiméter – üvegcse 1.0 köbcentiméter (2 gr) – 3 FECSKENDŐ 0.5 köbcentiméter (3 gr) – 3 FECSKENDŐ 0.25 köbcentiméter (1.5 gr)

Jellemzők
A Putty egy csontpaszta, mely minimum 80% mikronizált heterológ csontból (szemcsenagyság ≤ 300 µm) és kollagén gélből (Gel 0) áll.
Ez a termék egy olyan különleges eljárással készül, mely kivételes alakíthatóságot és képlékenységet biztosít a termék számára, ami könnyű használatot tesz lehetővé a fogmedrekben és a falakkal rendelkező peri-implantátum defektusok esetében.
Kollagén összetételének köszönhetően a termék segíti a véralvadás kialakulását, valamint a javító és regeneráló sejtek áramlását. A sikeres beültetéshez a bioanyagok teljes stabilitása szükséges, ezért a Putty kizárólag olyan kavitásokban alkalmazható, melyek azt szorosan képesek megtartani. Ebből kifolyólag a Putty nem ültethető be két szomszédos fog közti defektusokba vagy laterális sinus elevációs eljárás alkalmazása esetén.

Regenerációs eljárások 
Fecskendezze be a terméket és alakítsa azt a defektus morfológiához összenyomás nélkül; minden nem rögzült maradványt a puha szövet összeöltése előtt el kell távolítani. Javasolt az Evolution membrán használata, hogy megóvja a peri-implantátum defektusokba beültetett Putty-t.
Egy biopsia része, mely újonnan keletkezett csontot mutat a Putty-val történő kezelést követően. A biopsiákat 5 héttel az anyagnak egy nyúl a felső állcsontjába történő beültetését követően végezték el. A kisebb granulátumok teljesen be vannak fedve újonnan keletkezett csonttal és majdnem minden csontfelületen oszteoblaszt gyűrű látható. A velő helyeket és a csontot is új vérerek táplálják. Htx-eosin. 20-szoros nagyítás. 

Dr. Ulf Nannmark, Göteborgi Egyetem (Svédország) szívességéből.

Termék lista
KÓD   CSOMAGOLÁS   LEÍRÁS   EREDETI CSONT  
HPT01S   1 üvegcse   csontpaszta 1.0 cc (2.0 gr)   sertés 
HPT09S   1 FECSKENDŐ    csontpaszta 0.5 cc (1.0 gr)   sertés 
HPT32S   3 FECSKENDŐ    csontpaszta 3 x 0.25 cc (1.5 gr)   sertés 
HPT35S   3 FECSKENDŐ    csontpaszta 3 x 0.5 cc (3.0 gr)   sertés